OVER ons

 

Ik ben Nico Vermaas, oprichter van Smart Ondernemers. Mijn verhaal begon in 2002 toen ik de kans kreeg om voor mijzelf te beginnen. Ik werd gevraagd om compagnon te worden in een bedrijf voor audiovisuele installatieprojecten. Ik had mijn opleiding in techniek en ervaring in verkoop, dus na een nieuw bedrijfsplan geschreven te hebben ben ik gestart.

Na 11 jaar kwam daar door heftige omstandigheden een einde aan, maar wat heb ik een hoop geleerd! Bedrijf overnemen, omzetten van vof naar BV, panden kopen, pand verhuren, afscheid nemen van compagnon, nieuwe compagnon erbij, nog een bedrijf oprichten, verkoop van dat bedrijf en uiteindelijk een faillissement met alle gevolgen van dien. Een heel zware periode volgde…

Toch sta ik in het leven met het motto: ‘Het verleden geeft je informatie, gebruik die!’

Nico Vermaas

‘Het verleden geeft je
informatie, gebruik die!’

Nee op dat moment denk je daar echt anders over, snel leg je de schuld buiten jezelf. Maar je bent er zelf telkens bij! Ik kwam ook tot het inzicht dat de meest effectieve manier om te leren van situaties is door naar jezelf te kijken, wie was ik en wat had ik anders kunnen doen. Dat geeft veel rust en groei.

Je kan het niet alleen, we hebben allemaal integere mensen om ons heen nodig waar je mee kan klankborden.

Waar was Smart ondernemers toen ik ze nodig had?!

Ik mag mijzelf ervaringsdeskundige noemen en ben mij gaan verdiepen met de opleidingen Organisatie psychologie en Systemisch coachen. Om op alle vraagstukken die een ondernemer heeft te kunnen anticiperen, heb ik goede partners gevonden om het platform compleet te maken.

Zo is het platform ontstaan dat in 2016 is opgericht en inmiddels met veel succes.

Word jij ook een Smart ondernemer?

Nico Vermaas